Loading
Sisältö
Login

Mitä partio on?

IMG_2729.JPG?m=1334232049
Partio on harrastus kaikille ja kaikenikäisille. Tytöille, pojille, nuorille ja aikuisille. Partiossa toimitaan viidessä ikäkaudessa: sudenpennut (7-9 v), seikkailijat (10-12 v), tarpojat (12-15 v), samoajat (15-17 v) ja vaeltajat (18-22 v). Aikuisten (yli 22 v) rooli on tukea lasten ja nuorten mahdollisuuksia harrastaa partiota.

Partiossa toimitaan ryhmissä, joissa suoritetaan oman ikäkäkauden partio-ohjelmaa. Partiossa saa tehdä ja kokea asioita itse. Seikkailut ja elämykset kuuluvat partioon, samoin kädentaidot ja luonnossa liikkuminen. Partiotoiminta on monipuolista: opetellaan ensiapu-taitoja, koetaan iltanuotioita, opitaan suunnistamaan, yövytään teltassa, jne. Nuorimmatkin partiolaiset osallistuvat itse puuhailuun, sillä vastuun antaminen nuorille on partion perusidea. Ryhmässä oppii, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista!

Partio on kansainvälinen liike, partiolaisia on maailmassa yli 40 miljoonaa ja Suomessa 50 000. Partio on avointa ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta toimintaa.

Lisätietoja partioharrastuksesta:

Mukaan partiotoimintaan?

Partion voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, myös aikuisena. Aloittaessa partion liitytään lippukunnan jäseneksi ja lähdetään mukaan toimintaan muiden oman ikäisten kanssa. Kolkankävijät toivottavat kaikki uudet jäsenet tervetulleeksi partiotoimintaan Lemussa, Askaisissa ja Velkualla!  

Voit ottaa yhteyttää suoraan ryhmänjohtajaan tai lippukunnanjohtajaan, he antavat tarvittavat lähtötiedot partiotoimintaan mukaan pääsemiseksi: yhteystiedot.

Etusivu >Toiminta >
Sisältö