Loading
Sisältö
Login

Marraskuussa meininkiä!

Kolkankävijöiden marraskuu on ollut toiminnantäyteinen. Tarjolla on ollut niin sudenpentujen syysretki laavulle, lippukunnan ja piirin kokouksia, geokätköiilyä ja omia retkiä.

20131116_SALAattIlautaNEN_ev_005.JPG?m=1384622971

Sudenpentujen SALAattIlautaNEN-syysretkellä Veraisten laavulla yhtenä tehtävänä oli pohtia kynää nostamatta piirretyn kirjekuoren arvoitusta. Osaisitko sä?

Pyhäinpäivän päätökset

Pyhäinpäivänä Kolkankävijöiden johtajisto kokoontui ensin ikäkausikokouksiin: laumanjohtajaneuvostossa pohdittiin tulevia tapahtumia (kuten joulukuun sudenpentujen joulujuhlaa) ja pohdittiin kevään yöretkiä. Vartionjohtaneuvostossa käytiin keskustelua ryhmien kuulumisten lisäksi muun muassa seikkkailija- ja tarpojaikäkausista yleensä.

Ikäkausikokousten jälkeen kokoonnuimme kaikki yhden pöydän äärelle tutkailemaan koko lippukuntaa koskevia asioita. Pohdittiin esimerkiksi Piiru14:lle lähtijöitä (www.piiru14.fi) ja sovittiin, että ilmoittautumiset hoidetaan kokonaisuudessaan tammi-helmikuussa. Kuultiin, että Kolkanpolku-reitistön polkumerkintöjä on uusittu, kylttejä on lisätty ja paloasemalla olevaa infotaulua on uusittu - kylllä nyt kelpaa suunnata Kolkanpolulle!

L-SP:n syyskokous

Lounais-Suomen Partiopiirin syyskokouksessa 3.11. Kolkankävijöiltä oli 2 kokousedustajaa neljästä paikalla. Kaikkiaan piirin syyskokoukseen osallistui 126 kokousedustajaa lounaissuomalaisista lippukunnista. Piirin toimintasuunnitelmaa täydennettiin, mutta talousarvioon 2014 oltiin tyytyväisiä. L-SP:n hallitukseen valittiin viisi ministeriä erovuoroisten tilalle.

Lisäksi syyskokous esitti julkilausuman lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien ja harrastustilojen turvaamisesta tasapuolisesti kaikille. Voimassaoleva hallitusohjelma 2011-2015 korostaa nuorisopalvelujen turvaamista lähipalveluna kaikkialla. Partiolaiset muistuttavat päättäjiä pitämään tästä linjasta kiinni.
(http://www.lounaissuomenpartiopiiri.fi/ajankohtaista/uutiset/03-11-2013_harrastaminen-pit%C3%A4%C3%A4-kiinni-el%C3%A4m%C3%A4ss%C3%A4)

SALAattIlautaNEN-syysretki sudenpennuille

20131116_SALAattIlautaNEN_ev_009.JPG?m=1384623299

Lajittelua sudenpentujen syysretkellä. Tiedätkö, mihin kuuluvat esimerkiksi mandariinin kuoret tai tyhjä tonnikalapurkki?


Veraisten laavun maastossa 16.11. järjestettyyn sudenpentujen syysretkeen osallistui 35 sudenpentua ja 10 aikuista. Ohjelmassa oli muun muassa makkaranpaistoa, mehun lämmittämistä trangioilla, omilla eväillä herkuttelua, erilaisiin ruokalauluihin ja -huutoihin tutustumista, jätteiden lajittelua, leikkejä ja leirikokki ja salainen ainesosa -aiheisten näytelmien suunnittelu ja esitys. Päivän päätteeksi jokainen sudenpentu sai mukaansa partiopaitaan ommeltavan leirikokki-jäljen. Aurinkoa oli tilattu ja sitä saatiin!

Geokätköilyopastusta johtajistolle

Johtajistolle oli tarjolla opastusta geokätköilyn saloihin sunnuntaina 17.11. Huhujen mukaan uusia tunnuksia on luotu ja muutamia kätköjäkin haettu. Mistä oikein on kyse? Kurkkaa www.geocaching.com -osoitteeseen.

Ulpukasta Kolkankylään

Lemulainen Härät-lauma suuntasi koloillan sijaan uimahalliin, Ulpukkaan, maanantaina 18.11. Härkiä oli mukana huimat 16, vanhempia ja johtajia taisi olla paikalla kymmenkunta. Vesiliukumäki osoittautui lasten suosikiksi ja kylmäaltaassa uskaliaimmat taisivat käydä melkein kymmenen kertaa. Hauskaa oli! :)

Viikonloppuna 22.-24.11. Ahmat-seikkailijavartio retkeili Kolkankylässä. Ja Hirvet-seikkailijavartio puolestaan suuntaa mökille Kolkankylään tulevana viikonloppuna.

Muutakin meininkiä

Edellä mainittujen tapahtumien ja retkien lisäksi ryhmät ovat kokoontuneet viikoittain koloilla Askaisissa ja Lemussa. Partiolaisten adventtikalentereita on myyty niin koloilloissa ovelta ovelle -taktiikalla kuin omalla ajalla kavereille, vanhemmille, sukulaisille, tuttaville ja muille sopiville ostajille.

Helena Siivonen 25.11.2013

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö