Loading
Sisältö
Login

Paraati marssittiin aurinkoisessa Turussa

Lounais-Suomen Partiopiirin jokakeväinen partioparaati marssittiin tänään sunnuntaina aurinkoisissa merkeissä Tuomiokirkolta Teatterisillalle. Mukaan lähti 39 aktiivista Kolkankävijää.

20150503%20paraati%20jessekastman%20002.jpg?m=1430676636

Kolkankävijät marssii. Kuva Jesse Kastman.

Lounais-Suomen Partiopiirin paraati keräsi Turun Tuomiokirkolle ja marssimaan yhteensä yli neljä tuhatta lounaissuomalaista partiolaista 97 eri lippukunnasta. Kolkankävijät oli yksi lippukunta muiden joukossa - olimme ainakin yhtä tyylikkäitä kuin muut.

Aurinkoa ja eväitä

Paraatiaamuna paistoi aurinko ja ainoastaan yksi sääennustepalvelu lupasi yhtä tippaa vettä kahden maissa. Kun askaislaiset hyppäsivät yhteiskuljetusbussiin yhdentoista jälkeen, teki lippukunnanjohtaja eväsleipiä liukuhihnavauhdilla kotona.

Kahdentoista aikaan bussi toi lastillisen aktiivisia Kolkankävijöitä Turkuun ja pääsimme harjoittelemaan marssimista. Käännökset, kengän putoamiset ja ohimarssit käytiin yhdessä läpi, jotta yllätyksiä itse marssin aikana ei tulisi (tai tulisi mahdollisimman vähän).

Ennen harjoittelua tuli toki se suurin yllätys: yhdessä rummusta oli tarpeellinen ruuvi irronnut - onneksi erään partiojohtajan autosta löytyi uusi ruuvi tilalle ja saatiin tehtyä marssin kestävä patentti!

Auringon paistaessa syötiin paraatieväät: kinkkujuustoruisleipiä, kurkkua, banaania, omenaa ja pillimehua.

20150503%20paraati%20hs%20013.jpg?m=1430676629

Evästauko!

Aktiivisuuskisan voitto Joutsenille

Lippukunnan oman aktiivisuuskisan voitti Joutsenet-seikkailijaryhmä Askaisista. Heitä oli kokonaisryhmäkokoon nähden prosentuaalisesti eniten paikalla. Onnittelut Joutsenille! Syötiin karkit sen kunniaksi jo evästauon päätteeksi ja toinen pussi säästettiin kotimatkalle bussiin.

Voittokarkkien jälkeen koottiin rivit uudelleen ja suunnattiin kohti Tuomiokirkon toria, jossa nähtiin, miten paljon partiolaisia, kun samaan paikkaan kokoontuu yli neljä tuhatta lounaissuomalaista partiolaista.

Marskeja ja Suvivirsi

Juhlatilaisuudessa Tuomiokirkkotorilla jaettiin Mannerheimin I ja II luokan ansiomerkkejä. Meiltä Vera Saarinen ja Meri Sampalahti olivat vastaanottamassa myönnettyjä II luokan Mannerheim-solkia eli tuttavallisemmin Marskeja.

Ansiomerkkien lisäksi kuultiin puheita ja laulettiin Suvivirrestä kaksi ensimmäistä säkeistä. Kesää kohti ollaan siis kovasti menossa.

20150503%20paraati%20hs%20021.jpg?m=1430676637

Sisiliskoille kunniamaininta siitä, että koko samoajaryhmä oli aktiivisena paraatissa!

Odottelu palkittiin jäätelöllä

Kun yli neljä tuhatta partiolaista marssii samaa reittiä samana päivänä, on selvää, etteivät kaikki voi lähteä ensimmäisinä. Noin puoli tuntia kestäneen paraatijuhlan jälkeen odottelimme reilun toisen samanmoisen ennen kuin pääsimme marssimaan.

Marssireittimme oli tuttu: Tuomiokirkontori - Brahenpuisto kiertäen - Uudenmaankatu - Tuomiokirkkosilta - Aninkaistenkatu - Yliopistonkatu - Kauppiaskatu - Linnankatu (ohimarssipaikka Kaupungintalon puistikon kohdalla) - Kristiinankatu.

Teatterisillan jälkeen loppui rummutus ja jokainen voi rentoutua ja unohtaa tahdissa marssimisen. Bussi odotteli meitä heti teatterin edessä ja tarjolla oli kaikille marssijoille jätskit.

Partiojohtajien paraatijuhla VPK-talolla

Ikäkausipartiolaiset lähtivät jäätelöiden jälkeen kohti kotia joko marssia seuranneiden vanhempien kyydissä tai yhteiskuljetusbussilla. Tämän jälkeen ohjelmassa oli partiojohtajien paraatijuhla Turun VPK-talolla. Pienen välipalan jälkeen alkoi varsinainen ohjelma.

Juhlassa jaettiin ansiomerkit Petra Yrjölälle (Pyhän Yrjön Solki), Katariina Siivoselle (Lounais-Suomen Partiopiirin pronssinen ansiomitali ja Helena Siivoselle (Suomen Partiolaisten pronssinen ansiomitali. Ansiomerkkien jakamisen lisäksi palkittiin aktiivisia lippukuntia marssi-aktiivisuuden ja -ryhdikkyyden perusteella. Vaikka meillä olikin paljon innokkaita osallistujia, emme yltäneet palkintosijoille saakka.

Iso kiitos kaikille paraatiin osallistuneille kuin myös kaikille apukäsille!

Kuvia paraatista!

Helena Siivonen 03.05.2015

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö