Loading
Sisältö
Login

Kolkankylässä talkoiltiin

Kolkankävijöiden mökillä, Kolkankylässä, talkoiltiin lauantaina 11.7. kahdeksan aktiivisen johtajan voimin tulevaa kesäleiriä ajatellen.

20150711%20m%C3%B6kkitalkoot%20hs%20007.jpg?m=1436638934

Kolkankylässä pidetään ensimmäistä kertaa mökin historian aikana kesäleiri, jota varten talkoiltiin mökillä. Sateinen aamu Turussa vaihtui aurinkoiseen maisemaan Nousiaisissa. Mukaan otetut kumisaappaat ilmeisesti toimivat sopivasti sateenkarkottimina.

Huussin tyhjennystä ja kantojen kaivuuta

Aamu alkoi mukavasti huussin tyhjennyksellä. Ensin kaivettiin riittävän syvä kuoppa, johon (onneksi!) hyvin maatunut jäte lapioitiin.

Muutaman lähiaikoina kaadetun puun jäljiltä oli kantoja pihapiirissä ja ne piti saada pois. Voit vaan arvata, montaako erilaista työkalua käytimme, jotta saimme kannot ylös. Mutta saatiinpa kummiskin!

Nuotiopaikalta kerättiin tuhkat pois ja tuotiin nuotion pohjalle hiekkaa tilalle. Tuhkalle järjestettiin oma kuoppa ja vähän vanhojakin lapioitiin sinne.

Niin varasto kuin itse mökkikin kokivat siivouksen, kun hyllyt siivottiin ja kaikille työkaluille ja keittiötavaroille etsittiin oma paikka.

20150711%20m%C3%B6kkitalkoot%20hs%20008.jpg?m=1436638934

Komposti ja lipputanko

Viime kesänä aloitettu kompostiprojekti eteni uretaanin verran. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, päästään kesäleirillä jo kompostoimaan syntyvä biojäte.

Lipputanko-projekti aloitettiin seikkailijoiden ja tarpojien kevätretkellä 2015, jolloin seikkailijat ja tarpojat pääsivät kuorimaan lipputankoa ja se jäi kuivumaan ja odottamaan kesää. Tänään kaivettiin lipputangolle kuoppa, mikä ei ollutkaan ihan niin helppoa kuin olisi voinut olettaa. Lipputangolle valettiin alusta ja lipputankoon tehtiin "jalat". Lipputanko pystytetään myös kesäleirillä.

Lisäksi myös monia muita pienempiä hommia tuli tehtyä. Päivän päätteeksi saunottiin ja käytiin lammessa uimassakin.
Kiitos kaikille talkoolaisille.

Kesäleiri jo mielessä. Siellä nähdään!

Kuvia mökkitalkoista!

Helena Siivonen 11.07.2015

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö