Loading
Sisältö
Login

Paraatiin!

Tänään marssitaan Lounais-Suomen Partiopiirin partioparaati Turussa. Kolkankävijöistä on lähdössä paljon innokkaita ja aktiivisia jäseniä mukaan - hienoa!

20160424%20paraatiaamu%20hs.jpg?m=1461477594

Paraatiaamu Turussa valkeni aurinkoisena.

PUKEUDU SÄÄN MUKAAN!

Vaikka paraati onkin vuoden tyylikkäin partiotapahtuma (partiopaita, tumma alaosa, tummat kengät, baretti/väiski päähän), tulee jokaisen huomioida pukeutumisessa oma viihtyvyys. Pukeudu lämpimästi.

Partiopaidan alle saa piilottaa villapaidan tai vaikka kaksi, mikäli ne alle mahtuvat. Sukkahousujen päällekkäisten kerrosten lukumäärää ei ole rajoitettu. Tummat sormikkaat ovat myös erittäin hyvä ottaa mukaan tänään. Ethän myöskään palelluta varpaitasi! Kertakäyttösadetakinkin saa piilottaa vaatekerrosten syövereihin, mikäli siltä tuntuu.

PARAATIN AIKATAULU

Kolkankävijöiden paraatibussi lähtee Askaisista, Askaistentien ja Velkuantien risteyksestä klo 11.00. Bussi ottaa matkan pysäkeiltä kyytiin kaikki partioasuiset Kolkankävijät. Klo 11.15 bussi on Lemussa, palokunnan pysäkillä. Olethan ajoissa paikalla, ettet jää bussista!

Noin klo 12 saavumme Turun yliopistolle, jossa harjoittelemme marssimista tahdissa, kertaamme kulmakäännökset ja muut pienet, mutta sitäkin tärkeämmät asiat. Harjoituksen päätteeksi syömme lippukunnan tarjoamat eväät ja sitten suuntaamme Tuomiokirkontorille paraatijuhlaan.

klo 13.30 järjestyminen Tuomiokirkontorille alkaa
klo 13.55 kaikki lippukunnat valmiina Tuomiokirkontorilla
klo 14.00 kenttäjuhla Tuomiokirkontorilla alkaa
klo 14.30 paraatimarssi Tuomiokirkolta alkaa
klo 14.50 lippulinna suorittaa ohimarssin
klo 16.05 viimeinen lippukunta suorittaa ohimarssin
klo 16.15 partioparaatin marssiosuus päättyy
klo 15.45 partiojohtajien paraatijuhlan kahvitus alkaa
klo 17.00 partiojohtajien paraatijuhla VPK:n talolla alkaa
klo 18.30 partiojohtajien paraatijuhla päättyy

Marssijärjestystä emme tiedä etukäteen, joten kovinkaan tarkkaa aikataulua paraatipäivän päättymiselle emme osaa antaa (jotain klo 15 ja klo 16.15 välillä). Kun marssi on osaltamme ohi, syömme bussin tuntumassa makoisat munkit, palkitsemme aktiivisimman paraatiin osallistuneen ryhmän ja sen jälkeen bussi lähtee samaa reittiä takaisin Lemuun ja Askaisiin.

MARSSIREITTI

Jokainen vanhempi, sukulainen, tuttava ja miksei naapuritkin ovat tervetulleita seuraamaan paraatia!

Tuomiokirkontori-Brahenpuisto kiertäen-Uudenmaankatu-Tuomiokirkkosilta-Aninkaistenkatu-Yliopistonkatu-Kauppiaskatu-Linnankatu (ohimarssipaikka Kaupungintalon puistikon kohdalla)-Kristiinankatu.

Kristiinankadulta pääosa lippukunnista jatkaa Aurajokirantaa (Läntinen Rantakatu) pitkin Teatterisillalle ja sitä pitkin edelleen Aurajoen ylitse Turun Kaupunginteatterin ja Valtion Virastotalon vaiheille, missä lippukuntien kuljetukset ohjeen mukaisesti odottavat (ja minne paraatimarssi päättyy).

Marssireitti kuvana tässä!

Lähde: L-SP:n internetsivut

Mukavaa paraatipäivää!

Helena Siivonen 24.04.2016

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö