Loading
Sisältö
Login

Ihan liekeissä Roihulla!

Roihu2016 oli Suomen Partiolaisten järjestyksessään 7. finnjamboree ja samalla suurin ikinä - noin 17 000 partiolaista yli 40 maasta osallistui leirille. Kolkankävijöistä mukana oli 19 osallistujaa.

20160715%20ROIHU%20hs%20001.JPG?m=1471009245

Roihu-suurleiri leireiltiin 20.-28.7. Evolla, Hämeenlinnassa. Varsinaisen leiriosan lisäksi ennen leiriä oli tietysti rakennusleiri ja leiriosan jälkeen purkuleiri. Suurleiri oli tarkoitettu tarpojille ja sitä vanhemmille partiolaisille.

Suurin osa tuhansista partiolaisista oli paikalla leiriosan. Pidemmissä kuin leirinaikaisissa pesteissä toimineet tulivat myös raksa- ja purkuleirille sen mukaan, mitä oma pesti vaati.

Leirilippukuntamme KoMaMi sisälsi nimensä mukaan Kolkankävijät, Maskun Hemmingin Tyttäret ja Pojat sekä Mietoisten Kolopuutintit. Lisäksi leirilippukunnassamme oli toistakymmentä partiolaista Luxemburgista ja kolme Ruotsista.

Maanjäristyssimulaattorista meemipajaan

Tarpojien leiriosa koostui kuudesta ohjelmalaaksopäivästä: jokaisena päivänä oltiin ennen ja jälkeen lounaan samassa ohjelmalaaksossa. Ohjelmalaaksojen teemat olivat elämys (kaikkea suomikulttuurista musaan ja ruokakulttuurista eläimiin), globaalikasvatus (jossa tutustuttiin lapsen oikeuksiin meillä ja maailmalla, laaksossa pääsi muun muassa kokeilemaan koulunkäyntiä vieraalla kielellä ja maanjäristyssimulaattoria), luovuus (jossa pääsi esimerkiksi emaloimaan oman leirimuiston, tuunaamaan omat leiritekstiilit ja osallistumaan meemipajaan sekä tiimikilpailuun), yrittäjyyskasvatus (tutummin metsälaakso, jossa jokainen vartio pääsi suunnittelemaan oman yrityksen, tuotteen yritykselle ja rakentelemaan prototyypin yrityksen tuotteesta), minä (laaksossa pääsi tutustumaan itseen ja omaan hyvinvointiin niin ramboradalla kuin Pyhä Yrjö -taide- ja hengellisyyspuolellakin sekä testaamaan ja tunnistamaan vahvuuksiaan Tulikokeessa) ja vesi (joka tarjosi muun muassa melontaa, jollailua, uintia, köysitöitä ja merenkulun opettelua).

Virvatulista vieraileviin puhujiin

Samoajien ohjelma taas koostui yön yli kestävästä Virvatulesta (ns. haikki leirialueen ulkopuolelle), joiden teemoja oli laidasta laitaan ja jokainen samoaja pääsi itse valitsemaan, mihin Virvatuleen osallistui. Lisäksi samoajan leirikokemukseen kuului kaksi päivää pestissä eli työtehtävässä, esimerkiksi tarpojaohjelmassa avustamista ja opastamista. Lisäksi samoajille oli myös leirialueella järjestettyä ohjelmaa, johon sai osallistua, kun se oli aikataulullisesti mahdollista.

Vaeltajille oli tarjolla 50-100 prosenttinen pesti eli työtehtävä, eli ainakin puolet leiriajasta tuli olla pestissä, joskin moni halusi tehdä enemmänkin, mikäli oli myös sallittu vaihtoehto. Vaeltajille oli oma laakso, jossa oli tarjolla erilaista ohjelmaa itsenäisistä työpajoista aina vieraileviin puhujiin ja työelämäpäivään.

Pesteistä yhteisiin ohjelmiin

Aikuiset toimivat pesteissä. Tarjolla oli pestejä leirilippukunnassa, jossa toimittiin eri ikäkausien luotseina ja leirilippukunnanjohtajina. Muut pestit olivat leirin muussa organisaatiossa tukien leiriläisten leirikokemusta. Esimerkiksi meidän leirilippukunnastamme oltiin muun muassa kuljetuksessa, leiritoimistossa ja tekemässä tarpojaohjelmaa ja -vaeltajaohjelmaa.

Avajaiset, Keskiäiset, Iltahartaus ja Päättäjäiset olivat kaikille leiriläisille ikään katsomatta suunnattuja isoja ohjelmia. Näissä hetkissä konkretisoitui se, miten paljon se 17 000 partiolaista onkaan!

Kuvia

Lippukuntalaisten ottamia kuvia löytyy täältä!

Roihu-leirin virallisten kuvaajien ottamia kuvia löytyy täältä!

Vaikka leiriosa jääkin taa, ei muistot katoa koskaan!
#roihu2016 #meollaanliekeissä

Helena Siivonen 12.08.2016

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö