Loading
Sisältö
Login

Kesäleiri AIKAKONE alkoi aurinkoisessa säässä

AIKAKONE on Kolkankävijöiden kesäleiri. Yhdeksän päivän aikana leirielämästä pääsee nautiskelemaan kaikenkaikkiaan kuutisenkymmentä kolkankävijää Kolkansaaressa.

IMG_9379_v1.jpg?m=1375089594

Venekyyti saapumassa saareen


Kolkansaaressa sunnuntaiaamulla koettu vilpoisuus vaihtui hetkessä lähes helteiseksi sääksi keskipäivän auringon alkaessa lämmittää. Joukkio aikuisia, vaeltajia ja samoajia saapuivat jo lauantaina valmistelemaan saarta leirikuntoon. Sunnuntain iltapäivän aikana saareen tupsahtivat toistakymmentä seikkailijaa ja tarpojaa.

Heti alkuun leirisaareen saapuville on luvassa tuo tuttu koitos. Jotkut nimittää sitä Kolkansaaren kiroukseksi - siis sitä lähes loputtomalta tuntuvaa ylämäkeen kiemurtelevaa polkua, jota pitkin jokainen saa omat leiritavaransa raahata leiriaukiolle. Viimeistään tässä vaiheessa sitä tulee mietittyä, onko kaikki rinkkaan pakattu tarpeellista. Tämän lisäksi jokaiselle riittää yhteisiä tavaroita ja makeavesikanistereita kannettavaksi. Kolkansaaressahan ei ole töpselisähköä saati kaivoa.

Kun tavarat olivat ylhäällä leiriaukiolla ja hengitys hieman joutanut tasaantumaan, leiriläiset kuulivat saarta ja leiriä koskevat säännöt sekä tämän päätteeksi jakaantuivat telttakuntiin. Mitäpä olisi telttakunta ilman telttaa. Siispä ennen ruokaa oli runsaasti aikaa valita mieluisa telttapaikka ja ryhtyä teltanpystytyspuuhiin. Leiriläiset viettävät seuraavat yönsä 3-5 hengen teltoissa.

Kolkkamössö sai kunnian aloittaa leirin ruokatarjonnan, jonka kanssa tarjoiltiin lisukkeeksi mehevää porkkanaraastetta ja juomaksi raikasta mehua.

Minua kaipaillaan pk-seudulle, joten ruuan päätteeksi jouduin kiiruhtamaan illan viimeiseen venekyytiin mantereelle. Elämä saaressa jatkui leirirakennelmilla, kuten roska- ja kuivaustelineillä. Illalle oli vielä luvassa saunomista ja uintia sekä saarimaista iltaohjelmaa.

Kiitokset leirin suunnitteluun ja järjestämiseen osallistuneille. Oli todella mukavaa yöpyä monen vuoden jälkeen Kolkassa. Olisin viihtynyt siellä vielä hetken pidempäänkin. Toisaalta yhtään en laita pahakseni kotona odottavaa pehmeää ja tasaista sänkyä, tiskikonetta sekä lämmintä suihkua ;)

Alla muutamia ensimmäisen päivän leirikuvia. Lisää kuvia löydät kuvagalleriasta

Joonas Suominen 28.07.2013

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö