Tule mukaan!

Partion voi aloittaa Kolkankävijöissä sinä vuonna syksyllä, kun täyttää seitsemän vuotta. Viikoittainen toiminta alkaa elo-syyskuun vaihteessa, jolloin alkaa myös uusien ekaluokkalaisten uusi ryhmä. Moni aloittaa partion syksyllä, kun toiminta kesän jälkeen käynnistyy, mutta mukaan voi tulla ympäri vuoden, kun siltä tuntuu.

Partiotoiminta aloitetaan oman ikäryhmän mukaisessa ryhmässä. Toisin sanoen, jos liityt partioon ekaluokkalaisena, menet ekaluokkalaisten ryhmään ja jos olet neljännellä luokalla, menet neljäsluokkalaisten ryhmään.

Yläikärajaa partion aloittamiseen ei ole, joten myös aikuiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan ilman aiempaa partiokokemusta.

Täytä täällä jäsenhakemus

Muita hyödyllisiä linkkejä

Aarresaari 2021. EV.

Jäsenmaksut ja -edut

Jäsenmaksut

Partio on edullinen harrastus. Maksamalla noin 60 euroa vuodessa saat osallistua lippukuntasi, piirisi ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n toimintaan. Samalla kuulut kansainväliseen partioliikkeeseen. Maksuun sisältyy sekä Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n että partiopiirin jäsenmaksu. Jotkut lippukunnat perivät samalla myös oman jäsenmaksunsa. Kolkankävijöissä ei kerätä erillistä omaa jäsenmaksua.

Perheen ensimmäinen partiotoimintaan osallistuva jäsen ja kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset maksavat I-maksun. Alennetun II-maksun maksavat saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset.

Jäsenmaksun lisäksi kerätään osallistumismaksuja tapahtumiin. Retki- ja leirimaksut vaihtelevat järjestäjän ja kustannusten mukaisesti.

Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautus on suunnattu ensisijaisesti alaikäisille. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten mahdollisuus harrastaa partiota. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden. Vapautus tulee kuitenkin anoa ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää. Jäsenmaksuvapautuksen myöntää partiopiiri, johon partiolaisen lippukunta kuuluu. Piireillä on erilaisia käytäntöjä jäsenmaksuvapautuksien hakemiseksi. Katso tarkemmat ohjeet oman piirimme nettisivuilta:
Lounais-Suomen Partiopiiri ry

Jäsenedut

Liittymällä partioon, pääset osaksi suomalaista ja kansainvälistä partioyhteisöä. Jäsenmaksua vastaan voit osallistua viikoittain laadukkaaseen partiotoimintaan paikkakunnallasi. Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua paikallisiin ja valtakunnallisiin retkiin, leireihin, kilpailuihin, tapahtumiin ja koulutuksiin.

Muihin etuihin kuuluvat:

Tapaturma-, matkatavara- ja vastuuvakuutus

Suomen Partiolaisilla on Järjestövakuutus LähiTapiolassa. Vakuutukseen sisältyy vastuu-, tapaturma-, matkustaja- ja matkatavaraturvat. Vakuutus on voimassa partion jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla partiotoiminnassa. Partiotoiminnassa noudatetaan Suomen Partiolaisten voimassa olevia turvallisuusohjeita. Korvausta haettaessa keskusjärjestö vahvistaa, että vahinko on tapahtunut partiotoiminnassa.

Partiovakuutus on aina tapaturma- ja matkavakuutuksen osalta toissijainen. Vahingon sattuessa korvausta haetaan ensisijaisesti vakuutetun omasta vakuutuksesta.

Lisätietoja partiovakuutuksesta ja vahinkoilmoitusten täyttämisestä.

Vakuutuksiin liittyvissä kysymyksissä lisätietoja antaa Heli Mertanen (heli.mertanen@partio.fi). Vahinkoihin liittyvissä kysymyksissä käänny suoraan LähiTapiolaan puoleen.

Alennusta partiokaupoista

Partion jäsenenä saat 10 % alennusta partiokauppojen normaalihintaisista tuotteista (alennus ei koske partiotuotteita). Alennuksen saa näyttämällä partion jäsenkorttia joko paperisena tai sähköisenä versiona.

Alennusta majoituksesta

Partion jäsenenä saat 10 % alennuksen normaalista Suomen Hostellijärjestön majoitushinnasta sekä Kansainvälinen hostellikortin alennettuun hintaan.